Hyppigt stillede spørgsmål
Gennem adskillige samtaler med potentielle kunder har vi konstateret, at der er nogle spørgsmål vedrørende Schlüter-BEKOTEC-THERM, som forekommer hyppigere end andre, hvorfor vi har samlet de vigtigste spørgsmål og svar her.
Et pudslag på kun 8 mm. Kan Schlüter-BEKOTEC-THERM holde på langt sigt?

Ja! For – som det fremgår af prøvningsrapporten A1152/97 fra et uafhængigt institut for forskning og materialeprøvning inden for byggeriet – er det keramiske klimagulv BEKOTEC-THERM i stand til at tåle belastninger, som gør, at vi med succes kan temperere selv gulve i bilcentre, uden at der opstår ridser og uden de kendte nedsynkninger i siderne (revnede silikonefuger).
Gulvvarmesystemer anses generelt for at være langsomt reagerende. Er det også tilfældet med BEKOTEC-THERM?

Dette kan godt være tilfældet ved konventionelle systemer. Det keramiske klimagulv sparer med sin ringe masse ca. 3,7 m3 pudslag pr. 100 m².  Det betyder, at det så ikke er nødvendigt at varme et pudslag på yderligere 7,4 t op.  Der er intet til hinder for en behovsafhængig komfortstyring af gulvvarmesystemet med normal natsænkning i forbindelse med den tilpassede Schlüter-varmestyring.
Er systemet egnet til renoveringer / den ældre boligmasse?

Ja! Takket være den lave vægt, den ringe konstruktionshøjde og de supplerende Schlüter-tillægskomponenter til gulvtætning og afkobling kan der tilbydes vidtspændende, tilpassede løsninger. Vores applikationstekniske afdeling står gerne til disposition ved tilpasningen af gulvkonstruktionen. Vi kan endvidere oplyse Dem om specielt uddannede systemhåndværkere.
Hvor kan jeg købe Schlüter-BEKOTEC-THERM?

Kontakt os. Vi kan så via den ansvarlige tekniske rådgiver fortælle Dem, hvilke forhandlere, planlæggere eller systemhåndværkere, der findes i Deres område.
Findes der en godkendelse til varmesystemet?

En uafhængig rapport fra IFF-GUTACHTER-TEAM 97 i Koblenz og bautest-rapporten fra det tyske forskningsinstitut for materialeprøvning inden for byggeriet bekræfter, at systemets egenskaber er gode i praktisk anvendelse.  De mange referencer og vores garanti på 5 år, der ikke - som det er kutyme - kun omfatter systemkomponenterne, men omfatter en skadefri gulvkonstruktion, giver dette innovative system yderligere sikkerhed og fortrin.
Fungerer det kun med fliser?

Nej, det fungerer også med andre materialer.
Er dilatationsfuger nødvendige?

Ikke i pudslaget (med undtagelse af ekspansionsfuger i bygningen, som også skal være i pudslaget). I flisebelægningen skal der foretages en opdeling i felter i overensstemmelse med det aktuelle tekniske niveau.
Kan jeg lægge BEKOTEC-THERM som svømmende konstruktion?

Ja, BEKOTEC-monteringspladen EN1520PF og EN2520P kan anvendes som svømmende gulv, hvor den underliggende isolering udlægges direkte på trykstabilt underlag, som stampet sand.

Kan kun anvendes til normal boliglast.

Den underliggende isolering skal have en minimum trykstyrke, som STYROLIT  G150 optil 300mm over 300mm G250. Radonspærre skal indbygges i konstruktionen.

   
Yderligere oplysninger
Prøvningscertifikaterne