Fordele ved gulvvarmesystemer

Hvorfor gulvvarmesystemer er så overbevisende

 • Stor varmeflade, jævn varme

  Ved almindelige varmesystemer fordeles varmen fra én side af rummet, som regel fra vinduet. Det fører til luftbevægelser med en ujævn lufttemperatur. Men ikke ved fladevarmesystemer: Her udgår varmen fra en stor flade og opvarmer rummet jævnt.

 • Flottere rum uden radiatorer

  Har du nogensinde set en radiator, der ser godt ud? Det har vi heller ikke.

  Derfor bliver boligrum ikke kun flottere, når du flytter varmesystemet under gulvet, men du sparer også plads, som du kan bruge til indretning - til noget, som du virkelig har lyst til at se på og bruge hver dag.

 • Allergikere kan ånde lettet op

  Fordi fladevarmesystemer kun opbygger få graders forskel til rumluften, producerer den kun en brøkdel af de luftbevægelser, som en almindelig radiator forårsager. Takket være denne omstændighed hvirvler et gulvvarmesystem næsten ikke noget støv op og belaster ikke indåndingsluften unødigt.

  For husstøvallergikere er gulvvarmesystemer en ægte åbenbaring: Ikke kun hvirvles der færre allergener op, som produceres af støvmider — et underlag, der er tørt, fordi det er opvarmet, fjerner også livsgrundlaget for de irriterende mider, særligt i kombination med et hygiejnisk flisegulv, der er nemt at vedligeholde.

 • Områdedækkende hygiejne

  På et gulv, som er opvarmet, tørrer væsker hurtigere ud. Bakterier, svampe og mider har således ingen chance. Hvis du vil udlægge et hygiejnisk gulv på dit badeværelse eller i dit køkken, eller hvis du har børn i kravlealderen, er et gulvvarmesystem det bedste valg for dig.

 • Du sparer energi og penge

  Fladevarme kræver sammenlignet med et radiatoranlæg væsentligt lavere vandtemperaturer, fordi gulvvarmesystemet har en tydeligt større overflade end en radiator. Derfor behøver temperaturforskellen mellem den opvarmede flade og rumluften ikke være så stor for at skabe en effektiv opvarmning af rummet. Vandets såkaldte fremløbstemperatur kan således være mange grader lavere — på den måde sparer du pr. grad ca. 2% energi, som har en direkte indflydelse på varmeregningen.

 • Optimalt med fliser og keramik

  Først med gulvbelægninger af keramiske fliser eller natursten kan et gulvvarmesystem virkelig vise, hvad det kan.

  På grund af deres gode varmeledningsevne er disse materialer økonomisk og økologisk set det bedste valg ved projekteringen. Dog er det også muligt at anvende andre belægninger, der er tilladt af producenten, som f.eks. tæppegulve, PVC eller parket.

 • Korte byggetider mulige

  Hvis man beslutter sig for et moderne varmesystem som f.eks. det keramiske klimagulv Schlüter®-BEKOTEC-THERM, er der ingen lange monteringstider. Gennem den særlige konstruktion af det keramiske klimagulv kan fliserne eller naturstenpladerne lægges på Schlüter®-DITRA 25-måtten, som hører til systemet, direkte efter at det støbte gulv kan betrædes. Lange ventetider på tørringen af det støbte gulv og tidskrævende opvarmning af hensyn til funktion eller størkning bortfalder. Og da der skal bruges meget mindre materiale til det tynde pudslag, sparer man både vægt og konstruktionshøjde, og monteringen tager væsentlig kortere tid.

 • Kan opgraderes pga. lav konstruktionshøjde

  Hvis man nu til dags vil renovere eller sanere, behøver man ikke længere give afkald på fordelene ved et moderne gulvvarmesystem. Særligt til sådanne anvendelser er varianterne Schlüter®-BEKOTEC-EN 18 FTS og Schlüter®-BEKOTEC-EN 12 FK blevet udviklet. På grund af de særligt lave konstruktionshøjder og de minimale pudslagsmasser får man lave statiske belastninger. Således er også saneringer af gamle og fredede bygninger mulige uden problemer. Endnu en bonus: Afmonteringen af det eksisterende pudslag bortfalder. På den måde sparer man ikke kun byggetid, men også omkostninger og undgår larm og snavs.

 • Forøgelse af markedsværdien

  Forøgelse af markedsværdien

  Et gulvvarmesystem har mange fordele. Det ved markedet også: Markedsværdien af en ejendom med gulvvarmesystem ligger ofte væsentligt højere end af boliger, som er udstyret med radiatorer. Beslutningen for fladevarme kan således betale sig på mange forskellige måder!

Fladevarme er fremtiden

På grund af de lave fremløbstemperaturer er fladevarmesystemer meget velegnet til driften med økologiske, vedvarende varmekilder som f.eks. varmepumper eller kombinationen med solteknologi. Og fordi der i modsætning til almindelige radiatorer også tilføres varme til byggemassen og gemmes der, er fladevarmesystemer den mest fremtidsegnede løsning for godt isolerede huse med en jævn rumtemperatur.

En mere behagelig varme findes ikke

Eksperter i velbefindende ved: Varme føles som særlig behageligt for mennesker, hvis den kan klare sig uden trækluft, hvis temperaturforskellen mellem rumluften og væg- og loftsfladerne er så lille som muligt, og hvis hovedet og fødderne er ca. lige varme. Som eksperter i fladevarme ved vi: Et gulvvarmesystem byder på alle disse fordele. Fordi der sammenlignet med en simpel radiator opvarmes en særlig stor flade, kræves der næsten ingen luftbevægelser for at fordele varmen.

Samtidig skal gulvet og væggene ikke opvarmes via luften. Derfor kan fladevarmen arbejde med temperaturforskelle på nogle få grader celsius i forhold til rumluften. Og fordi temperaturforskellene er så små, vil du også om sommeren med et køligt hoved opleve et gulvvarmesystem som behageligt.

 

Er du overbevist?

Så lær vores kompletsystem Schlüter®-BEKOTEC-THERM at kende!

Schlüter®-BEKOTEC-THERM