Dine spørgsmål, vores svar

Uanset om du endnu ikke er fortrolig med gulvvarmesystemer eller interesseret dig for vores BEKOTEC-THERM-system – vi prøver at svare på de hyppigste spørgsmål!

Du har et spørgsmål, som ikke bliver besvaret her, eller planlægger du allerede et konkret projekt? Vi glæder os til at høre fra dig og hjælper dig gerne med at finde en kvalificeret Schlüter-systemhåndværker!

Kontakt os!

Spørgsmål & svar

 • Gulvvarmesystemer bliver opfattet som langsomme – er BEKOTEC-THERM også det?

  Det gælder måske for almindelige systemer, men det keramiske klimagulv sparer med sin lille pudslagsmasse ca. 3,7 kubikmeter pudslag pr. 100 kvadratmeter flade. Pudslagsmassen på 7,4 ton(!), der spares, skal således ikke ekstra opvarmes. Derfor reagerer BEKOTEC-THERM væsentligt hurtigere end et almindeligt gulvvarmesystem.

  Der står således ikke noget i vejen for en tilpasset, komfortabel regulering af ''radiator-gulvet'' passende til behovet med effektive nedsænkningsfaser i forbindelse med den systemafstemte Schlüter-reguleringsteknik.

 • Er BEKOTEC-THERM egnet til mit saneringsprojekt i en ældre ejendom?

  Ja! På grund af den lave systemvægt og den lave konstruktionshøjde er vores gulvvarmesystem meget velegnet til saneringer og renoveringer. Hvis det skulle være nødvendigt med en tætning af gulvfladen, er det muligt uden større ekstra besvær.

  Vores afdeling for anvendelsesteknik står gerne til rådighed ved tilpasningen af gulvkonstruktionen. Desuden kan vi anbefale en særligt uddannet Schlüter-systemhåndværker i nærheden af dig.

 • Hvordan hjælper et fladevarmesystem med at spare energi?

  Der er flere grunde til, at et gulvvarmesystem hjælper med at spare energi:

  • Radiatorvandet skal langt fra opvarmes så meget som ved en almindelig radiator, hvilket enten reducerer forbruget af fossil eller elektrisk energi væsentligt eller giver dig mulighed for at drive dit varmesystem med vedvarende energikilder.
  • Varmeafgivelsen på en stor flade som et gulv eller en væg er mere effektiv end varmeafgivelsen via et mindre varmelegeme, fordi den større varmelegemeflade kræver en væsentligt mindre fremløbstemperatur.
  • Det patenterede BEKOTEC-system sparer mere end 70% af det pudslag, der er nødvendigt ved andre systemer. Laget over varmerørene, der er udlagt i gulvet, er således væsentligt tyndere og leder varme hurtigere og mere effektivt videre til rummet.
 • Kan jeg også anvende andre gulvbelægninger end fliser?

  Ja! Selvom vi på grund af den lave varmeledningsmodstand selvfølgelig anbefaler anvendelsen af fliser eller naturstenplader, er også de fleste andre gulvbelægninger mulige i kombination med et gulvvarmesystem. Mange producenter tilbyder gulvbelægninger, som er udtrykkelig egnet til anvendelsen over et gulvvarmesystem.
 • Er et gulvvarmesystem egnet til husstøvallergikere?

  Absolut! I modsætning til en normal radiator fordeler et gulvvarmesystem varmen nemlig ikke ved hjælp af luftcirkulation, men som jævn strålingsvarme — hvilket kan sammenlignes med en kakkelovn. Fordelen er, at der næsten ikke hvirvles støv op, og at støv, der allerede er i luften, ikke fordeles automatisk i hele rummet.

  Endnu en fordel for allergikere: Bakterier og svampe mister på et opvarmet gulv deres livsgrundlag på grund af den varme og tørre gulvoverflade.

 • Tager det længere tid at montere et gulvvarmesystem?

  Nej, tværtimod! Med en Schlüter®-BEKOTEC-monteringsplade oprettes udlægningsunderlaget på kun få timer takket være de praktiske forbindelsessystemer. Og vi du skulle beslutte dig til fliser som overbelægningen, kan du med Schlüter®-DITRA-25-måtten udlægge dem i én arbejdsgang på pudslaget, så snart det kan betrædes! — Ved cementpudslag er det som regel tilfældet efter blot en enkelt dag. Ved en almindelig konstruktion uden Schlüter®-BEKOTEC skal du vente ca. 6 uger, indtil du kan udlægge fliserne.

10 gode argumenter for livsrum med fliser

 • 1.Varm!

  Isolering og gulvvarme sørger for et behageligt indeklima.

 • 2.Eksklusiv!

  Individuelle udlægningsmønstre giver altid nye oplevelser af flisebelægningerne.

 • 3.Stille!

  Fliserne og isoleringslaget stopper larm.

 • 4.Slidstærk!

  Vedvarende flot: Fliserne bliver praktisk taget ikke slidt.

 • 5.Hygiejnisk!

  Husstøvmider eller eksterne stoffer har ingen chance på keramik.

 • 6.Lang levetid!

  Korrekt udlagt kan flisebelægninger holde i flere århundreder.

 • 7.Brandsikker!

  Keramik tager hverken skade af cigaretskodder eller åben ild.

 • 8.Egnet til boliger!

  Fliser er velegnet til hele huset, fra taget til kælderen.

 • 9.Nem vedligeholdelse!

  Snavs udefra eller madrester: Ofte er det nok at gøre rent med vand.

 • 10.Billig!

  Flisebelægninger har en lang levetid, er hygiejniske og nemme at vedligeholde.