Dele

Moonstone Project – BEKOTEC-THERM i luksus-lavenergihus

Ejendommen i England nær byen Cheltenham, der er kendt som "Moonstone Project", viser på imponerende vis, at luksuriøst byggeri på højt niveau, flot arkitektur og økologisk bæredygtig tænkning perfekt kan kombineres med hinanden.

På et tidligere industriområde byggede bygherre John Croft en topmoderne, fleretages beboelsesejendom, der har alt det, man kunne ønske sig, inkl. seks soveværelser, en swimmingpool, et motionsrum, en biograf og et spillerum.

Samtidig opfylder den de højeste miljøstandarder. Det keramiske klimagulv Schlüter-BEKOTEC-THERM er et vigtigt bidrag til dette. Dette blev lagt på den samlede 1.470 m2 gulvoverflade i den imponerende beboelsesejendom i kombination med Jerusalem Gold naturstensplader. Carl Stokes, divisionschef hos Schlüter-Systems Ltd i Storbritannien, forklarer: "John Croft valgte vores system, fordi han var overbevist om den hurtige reaktionstid for gulvvarme på grund af den lave installationshøjde. Selvfølgelig var energieffektiviteten af det keramiske klimagulv også afgørende for ham, da han fra starten havde målet at bygge et "Positive Energy House" - et hus, der genererer mere energi, end det forbruger, og er helt selvforsynende."

Det keramiske klimagulv viste sig at være det ideelle system til byggeprojektet, da det er ideelt til drift med regenerative energikilder på grund af den lave installationshøjde. Det er præcis, hvad Moonstone Project bruger: 80 % af den krævede energi genereres af en væg af solceller, de resterende 20 % af en varmepumpe.

Denne form for energiproduktion suppleres med moderne isolationsløsninger: Væggene er hver 50 cm tykke af massiv sten og moderne, ekstruderet og vandtæt isoleringsmateriale. Hertil kommer betonblokke på indersiden, som bidrager til køling om sommeren og varmelagring om vinteren. I kombination med tredobbelte termoruder er dette en bygning, der opfylder de højeste passivhus-standarder og sågar overstiger isolationsværdierne i denne standard med 65 %.

Således viser Moonstone Project på imponerende vis, hvordan "fremtidens hus" allerede kan være et forbillede for ambitiøst og bæredygtigt boligbyggeri. Med innovative byggematerialer og et fornuftigt koordineret energibesparende koncept kan miljøbevidst byggeri også implementeres uden problemer i en sådan luksus-ejendom uden at skulle gå på kompromis med komfort. Det keramiske klimagulv Schlüter-BEKOTEC-THERM er som energieffektivt gulvvarmesystem et vigtigt bidrag til dette.

Dele

Endlich barfuß über warme Fliesen laufen - dank einer Fußbodenheizung von Schlüter!

Lær vores kompletsystem Schlüter®-BEKOTEC-THERM at kende!

Schlüter®-BEKOTEC-THERM