Dele

Trulli

Nyudformning af et særligt hus

„Trulli“ er et af de vigtigste og mest kendte symboler af den italienske region Apulien – i byen Alberobello er „Trulli“ endda blevet udnævnt til verdenskulturarv af UNESCO. Rundhusene fra 1600-tallet bliver bygget af tørt murværk og oprettet uden mørtel. På grund af deres byggemåde af massiv natursten med meget tykke vægge og små vinduer byder de på en god beskyttelse mod varme om sommeren og gemmer varmen om vinteren. Bygningsværkerne gælder derfor som prototyper for passiv byggeri samt modulært byggeri, da alle vinduer oprettes omkring et stort, centralt rum.

Ved renoveringen af en sådan bygning kommer det på den ene side an på at bevare husets karakter, på den anden side skal den selvfølgelig tilpasses nutidens krav. Med monteringen af et Schlüter-BEKOTEC-THERM gulvvarmesystem opnås dette kompromis på en ideel måde. Derfor har familien Laruccia besluttet at anvende det keramiske klimagulv til deres „Trullo“ i Polignano a Mare. En vigtig grund til det var, at der ikke kræves nogen radiatorer og væggenes beskaffenhed således bliver bevaret. Derudover kunne den oprindelige, karakteristiske husdør fortsat bruges takket være systemets lave konstruktionshøjde.

En særlig fordel for bygherrerne var også den nemme tilskæring og udlægning af BEKOTEC-EN-pladerne – på den måde kunne installationen af gulvvarmesystemet klares uden problemer til trods for bygningens krævende grundform. Også forbindelsen af hovedrummet til de enkelte værelser var således ingen forhindring. Fordi anlægget af dilatationsfugerne ved BEKOTEC-systemet kan tilpasses til fugemønsteret, var der også ved udlægningen af naturstenpladerne en høj individuel udformningsfrihed. Således kunne dette særlige bygningsværk renoveres med succes uden at dets oprindelige form blev påvirket.

Dele

Endlich barfuß über warme Fliesen laufen - dank einer Fußbodenheizung von Schlüter!

Lær vores kompletsystem Schlüter®-BEKOTEC-THERM at kende!

Schlüter®-BEKOTEC-THERM