Dele

Ofte stillede spørgsmål om gulvvarme – Vores svar

Uanset om du ikke kender noget til gulvvarme generelt eller er interesseret i vores BEKOTEC-THERM-system - vil vi forsøge at besvare de oftest stillede spørgsmål!

Har du et spørgsmål, der ikke besvares her, eller endda et konkret projekt? Vi ser frem til at høre fra dig!

Kontakt os

Dele

Spørgsmål & svar

 • Er der en garanti for BEKOTEC-systemet?

  Ja, det er der - Systemstruktur med følgende garanti 5 år. Der er garanti på Bekotec paneler, rør, kanter og pudslag / beton, DITRA. Elektriske dele er der 2 års garanti på.

 • Hvad skal jeg overveje for at få garantien?

  Komponenterne i det støbte pudslag skal være fra Schlüter. Dvs. puds-monteringspladen, kantstrimlen, systemvarmerøret og Dilex-EK/RF kantprofilen skal være installeret.

 • Er der en min. eller maks. størrelse for de brugte fliser?

  Den mindste flise kan måle 5 x 5 centimeter. Der er ingen maksimal størrelse for Schlüter-BEKOTEC-THERM. For eksempel kan store formater på 1,5 x 3 meter lægges uden problemer.

 • Hvad skal man overveje i forbindelse med trinlydsmateriale til BEKOTEC-systemet?

  Komprimerbarhedsværdien (CP) for alle installerede komponenter i BEKOTEC-systemet skal være under 3 mm.

 • Hvor høj må temperaturen være i pudslaget med BEKOTEC-systemet?

  Temperaturen i varmeelementernes område må ikke overstige 45 °C for støbeasfalt og 55 °C for calciumsulfat- og cementpuds permanent.

 • Skal gulvvarme anvendes med keramisk belægning?

  Med Schlüter-BEKOTEC-THERM er det slet ikke noget problem: Du kan betjene dit gulvvarmesystem med mange forskellige belægninger. Her er bløde belægninger (linoleum, kork, PCV) en mulighed lige så vel som parket og laminat.

  Her er et overblik over mulige belægninger:

  Mehr erfahren

 • Gulvvarme betragtes som langsom - er BEKOTEC-THERM også det?

  Dette kan være tilfældet med konventionelle systemer, men med det lave pudslag sparer det keramiske klimagulv omkring 3,7 kubikmeter puds pr. 100 kvadratmeter overfladeareal. De 7,4 ton (!) pudsmasse, der blev sparet, skal altså ikke også opvarmes. Derfor reagerer BEKOTEC-THERM meget hurtigere end konventionel gulvvarme.

  En behovsbaseret, tilpasset, komfortabel styring af "radiatorgulvet" med effektive sænkningsfaser er i forbindelse med den systemtilpassede Schlüter-styringsteknologi ikke noget problem.

 • Er BEKOTEC-THERM egnet til mit saneringsprojekt i en gammel bygning?

  Ja! På grund af den lave systemvægt og installationshøjde er vores gulvvarme ideel til sanering og renovering. Skulle det være nødvendigt at forsegle gulvfladen, er det muligt med systemkomponenten Schlüter-DITRA uden større besvær.

  Vores applikationsteknologiske afdeling hjælper gerne med tilpasningen af gulvkonstruktionen. Vi anbefaler desuden gerne en særligt uddannet Schlüter-System-håndværker i nærheden af dig.

 • Hvorfor hjælper en overfladeopvarmning mig med at spare energi?

  Gulvvarme hjælper dig med at spare energi af flere årsager:

   

  • Varmevandet behøver ikke opvarmes så meget som i et konventionelt opvarmningssystem, som enten reducerer forbruget af fossil eller elektrisk energi - eller giver dig mulighed for at køre dit varmesystem med vedvarende energi.
  • Varmeoverførslen over et stort område såsom et gulv eller en væg er mere effektiv end varmeoverførslen over en forholdsvis lille radiator, da den større overflade kræver en meget lavere fremløbstemperatur.
  • Det patenterede BEKOTEC-system sparer over 70 % af den puds, der kræves til andre systemer. Laget over varmerørene, der ligger i gulvet, er således meget tyndere og vil lede varmen hurtigere og mere effektivt ind i rummet.

   

 • Kan jeg bruge andre gulvbelægninger udover fliser?

  Ja! Selv om vi råder dig til at bruge fliser eller naturstensplader på grund af den lave termiske modstand, er de fleste andre gulvbelægninger i kombination med gulvvarme også tænkelige. Mange producenter tilbyder gulvbelægninger, som er udtrykkeligt egnet til brug med gulvvarme.

 • Er gulvvarme egnet til støvmideallergikere?

  Absolut! I modsætning til et normalt varmeanlæg (radiatoropvarmning) fordeler gulvvarme ikke sin varme gennem luftcirkulationen, men som ensartet strålevarme - sammenlignelig med en kakkelovn. Det har den fordel, at der næsten ikke hvirvles støv op, og støv, der allerede er i luften, spredes ikke automatisk over hele rummet.

  Et andet pluspunkt for allergikere: Bakterier og svampe kan ikke leve på et opvarmet gulv på grund af den varme, tørre overflade.

 • Tager installationen af gulvvarme lang tid?

  Nej, tværtimod! Med en Schlüter-BEKOTEC monteringsplade skabes undergulvet i løbet af få timer, takket være de praktiske tilslutningssystemer. Og hvis du beslutter dig for at bruge fliser som belægning, kan du lægge dem på pudslaget sammen med Schlüter-DITRA-25 måtten ad én omgang, så snart det er gangbart! — Dette er ved cementpuds normalt tilfældet efter blot en dag. Med en konventionel konstruktion uden Schlüter-BEKOTEC skal du vente ca. 6 uger, inden du kan lægge fliserne.